Sari la conținut
Acasa » Execuție

Execuție

INSTALAȚII ELECTRICE DE JOASA TENSIUNE

Prin instalaţii electrice se înţeleg acele instalaţii care sunt destinate a folosi energia electrică pentru forţă, iluminat şi alte scopuri industriale sau casnice.

Din punctul de vedere al locului unde se execută, instalaţiile electrice se împart în
- Instalaţii interioare, care cuprind conductoarele cu toate elementele accesorii de montaj, întrerupere, protecţie ce se montează in interiorul clădirilor de orice fel.
- Instalaţiile exterioare, la care elementele instalaţiei sunt montate în afara clădirilor.

Instalaţiile electrice pot servi numai pentru iluminat si se numesc instalaţii electrice de iluminat, sau pot servi pentru alimentarea diferitelor receptoare electrice de puteri mari, ca motoare si cuptoare electrice, aparate de sudură etc. şi se numesc instalaţii electrice de forţă.

Orice instalaţie electrică se execută după un proiect de execuţie întocmit de proiectanţii de specialitate.Instalaţiile electrice de iluminat sunt alimentate în special de la tablouri de distribuţie separate de cele care alimentează instalaţiile electrice de forţă.

Orice instalaţie electrică se execută după un proiect de execuţie întocmit de proiectanţii de specialitate.

Instalaţiile electrice de iluminat sunt alimentate în special de la tablouri de distribuţie separate de cele care alimentează instalaţiile electrice de forţă.